Zoeken

Wij bieden u de volgende merken:

Vragen

Hier vindt U de meest gestelde vragen. Staat Uw vraag er niet bij neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft U een klacht, stuurt U ons een email naar service@poespas.com, of bel 053-4300558 we zullen uw klacht dan behandelen en z.s.m. naar een oplossing proberen te zoeken.

Hoe kan U zich aanmelden als nieuwe klant?

Wanneer u nog geen klant bent bij Poespas.com dient u zichzelf eerst te registreren als klant. Dit kan via inloggen. Klik dan op registreren om een eigen account aan te maken. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw aanmelding waarna u direct verder kunt winkelen.

U bent verhuisd, hoe geeft u uw nieuwe adres door?

In uw account kunt u zelf uw adres wijzigen door in te loggen met uw e-mailadres en wachtwoord en naar accountgegevens te gaan. Vervolgens klikt U op wijzig gegevens om uw adresgegevens te wijzigen.

U heeft een nieuw e-mailadres

In uw account kunt u zelf uw e-mailadres wijzigen door in te loggen met uw e-mailadres en wachtwoord en naar accountgegevens te gaan. Vervolgens klikt u op wijzig gegevens om uw e-mailadres te wijzigen.

Hoe plaatst u een bestelling?

Bestellen doet u gemakkelijk door in te loggen met uw account en volgende stappen uit te voeren.

Heeft u nog geen account? Maak deze dan eerst aan via inloggen/registreren.

  • plaats uw artikel(en) in het winkelwagentje
  • wanneer uw klaar bent met winkelen, controleert u de bestelling
  • vervolgens gaat u naar bestelling afronden
  • controleer uw persoonlijke gegevens altijd nauwkeurig en wijzig indien nodig uw afleveradres
  • wanneer uw gegevens kloppen, klikt u op betalen
  • vervolgens kiest u op welke manier u wilt betalen en klik op bestelling plaatsen.

Meet Poespas.com de kleding?

Ja, Poespas.com meet de kleding voordat deze in productie gaat aan de hand van proef kleding stukken. Hierna wordt echter de kleding verpakt en wordt niet ieder stuk nogmaals nagemeten. Er wordt veel aandacht besteed aan het voor proces de kleding zo goed mogelijk in de juiste maat verhouding te produceren.

Kan ik ook een acceptgiro bij mijn bestelling ontvangen?

Op dit moment nog niet, wij zullen zo snel als dit voor ons toelaat gaan introduceren.

Wanneer wordt de bestelling verzonden?

Uw pakket wordt z.s.m verzonden zodra wij uw betaling of akkoord op uw betaling hebben ontvangen. U ontvangt een bevestiging per e-mail als wij uw betaling binnen hebben en zodra u bestelling verzonden wordt. In deze e-mail kan ook een Track & Trace code van Post NL bevinden, zodat u zelf kunt nagaan wanneer u uw bestelling ontvangt. Bij kleinere bestelling ontvangt u een envelop zonder Track&Trace. Bij pakketten ontvangt u een Track&Trace code.

Kunt u een artikel ruilen?

Poespas.com doet er alles aan om u via onze website te informeren over de producten. Mocht een product desondanks niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze natuurlijk geretourneerd worden. Echter gelden er voor retouren enkele voorwaarden welke vermeld staan op de pagina retourneren.

Waarom moet ik de portokosten betalen als ik een artikel retourneer?

Gezien de marge op de kleding kunnen wij het ons ook niet permitteren deze kosten voor onze rekening te nemen. Dit zou er ongetwijfeld toe leiden dat er veel meer kleding besteld wordt met het doel een groot deel te retourneren. Het gevolg is dat wij de kleding langer kwijt zijn (en dus niet kunnen verkopen), een gigantische administratie en uiteraard enorme portokosten. De consequentie zou vervolgens zijn dat de kleding aanzienlijk duurder wordt en dat is uiteraard niet de bedoeling.

Wat is het herroepingrecht en hoe maakt u daar gebruik van?

Het herroepingsrecht houdt in dat u het recht hebt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling zonder opgaaf van redenen de koopovereenkomst te ontbinden. Om van dit recht gebruik te maken dient u de bestelling conform artikel 6 t/m 8 van onze algemene voorwaarden te herroepen.

U bent de code van mijn actiebon kwijt?

Zolang de actie loopt kunt u altijd bij ons een nieuwe actie bon opvragen. ( 1 malig te gebruiken per klant of bestelling)

Werkt Poespas.com met een stempelkaart?

Nee, wij proberen onze prijzen zo eerlijk mogelijk te houden en geen niet transparante spaar mogelijk heden aan te bieden die vooraf in de prijzen moeten worden mee gecalculeerd. Hier voeren wij het “zonder Poespas” beleid.

Houdt Poepas.com ook seizoen uitverkoop?

Nee. In principe niet. Maar wij zullen wel met regelmaat aanbiedingen maken en “oudere” voorraden met kortingen gaan aanbieden. Ook hier voeren wij het “zonder Poespas” beleid.

U heeft net een artikel ontvangen en deze is nu afgeprijsd, heb ik recht op verrekening?

Voor artikelen geldt altijd de prijs en de actie die op het moment van bestelling voor het artikel werd vermeld. Een ondernemer is volgens de Nederlandse wet vrij om zijn producten af te prijzen. U bepaalt als consument zelf wanneer u tot aankoop overgaat. U heeft geen recht op teruggaaf van het prijsverschil, als enige tijd later een al aangeschaft product afgeprijsd blijkt te zijn.

Zijn uw prijzen inclusief BTW?

Ja, al onze prijzen zijn inclusief BTW.

Poespas - Babykleertjes, is een initiatief van M.L.A. B.V.

Elferinksweg 10  7586 BM Overdinkel  Nederland  Telefoon +31 (0)53 538 21 26  info@poespas.com