Zoeken

Maak hier uw keuze

Retourneren

Het team van Poespas.com doet er alles aan om u via onze website te informeren over de artikelen. Mocht een product desondanks niet aan uw verwachting voldoen, dan kan deze geretourneerd worden. Indien u uw bestelling vooruitbetaald hebt, ontvangt u uw geld retour. Poespas.com neemt de kosten voor het retourneren niet voor haar rekening.

Voor retouren gelden enkele voorwaarden:

Condities retouren

  • U kunt retour(en) aanmelden via de optie "retourneren" in uw account. In uw account kunt u aangeven welke artikelen u wenst te retourneren. Na aanmelding van uw retouren ontvangt u per e-mail informatie over de te volgen procedure, zoals bijvoorbeeld verpakken en de wijze van retourneren.
  • Wij accepteren uitsluitend retouren die vooraf bij ons aangemeld zijn en waarvoor de instructies, die bij aanmelding zijn aangegeven, gevolgd zijn. De artikelen, welke voor retour aangemeld zijn, moeten per omgaande, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling op het bezorgadres aan ons teruggezonden zijn.
  • Retouren die niet of niet binnen de gestelde termijn zijn aangemeld worden niet door ons geaccepteerd.
  • Het te retourneren artikel moet nog voorzien zijn van labels en in originele verpakking (weliswaar geopend) worden geretourneerd en wordt niet teruggenomen indien het artikel
    1. gedragen en/of gewassen is,
    2. u zelf hebt getracht een gebrek te herstellen,
    3. u de gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructies/labels niet hebt opgevolgd.

Wat doet Poespas.com met retourzendingen die niet aan bovengenoemde condities voldoen?

 Wanneer u de retourzending bij verzending niet (voldoende) frankeert, zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Het betreft dan de administratiekosten à € 4,95 én de kosten welke ons door transporteur in rekening gebracht worden voor het bezorgen van ongefrankeerde of slecht gefrankeerde zendingen (vanaf € 14,00). Dit betekent dat deze kosten minimaal € 18,95 zullen bedragen. Deze kosten zullen ingehouden worden op de terugbetaling van de voor retour aangeboden artikelen.
Mocht er zich een situatie voordoen waarin U voorziet dat er problemen zouden kunnen ontstaan, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice. service@poespas.com

Verwerking van je retourzending

Zowel de aanmelding als de ontvangst van u retour wordt door ons per e-mail bevestigd. Na  controle en goed bevinden van de door u retour gezonden  product, door onze service afdeling wordt uw factuurbedrag aan u terugbetaald.

Herroepingrecht

U heeft als consument conform artikel 6 t/m 10 van onze algemene voorwaarden het recht uw bestelling binnen 14 dagen na aflevering te herroepen. U kunt de artikelen welke u wenst te herroepen aanmelden voor retour. U dient dan te kiezen voor de optie: retourneren op eigen kosten en geld retour. U ontvangt dan verdere instructies per mail over hoe u de artikelen aan ons kunt terugsturen. De terugbetaling geschiedt dan binnen 30 dagen.

Heeft u een klacht over een artikel of over de bezorging van uw bestelling?

Als u een klacht heeft over de bezorging, het artikel of onze service kunt u binnen 14 dagen uw klacht aan ons kenbaar maken. Dit kan telefonisch (elke werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur, (+31) 053- 4300558) of per e-mail (service@poespas.com).

Wij zullen, in overleg met u, het probleem zo spoedig mogelijk proberen op te lossen. Indien uw klacht per e-mail aan ons kenbaar maakt, verzoeken wij u uw bestelnummer en telefoonnummer te vermelden zodat wij contact met u kunnen opnemen. Wij nemen dan binnen maximaal 14 dagen contact met u op.

Poespas - Babykleertjes, is een initiatief van M.L.A. B.V.

Elferinksweg 10  7586 BM Overdinkel  Nederland  Telefoon +31 (0)53 538 21 26  info@poespas.com